Chodzą pogłoski, ze czołowi zawodniczy z ALBY m.in. Grzegorz Płocica, Robert Sówka, Robert Galanty itd mają w tym sezonie grać w III ligowej Polonii, a ich celem jest powrót do II Ligi. Czy ktoś wie coś więcej odnośnie tej informacji czy jest to zwyczajnia plotka?
Tak to prawda również paru młodych wychowanków Polonii ma wrócić do gry
Mam nadzieje, że Polonia wywalczy awans do II ligi. Koszykówka w Przemyślu jest potrzebna, bo była praktycznie od zawsze. Czas pokaże jak będzie.
Też mam taką nadzieje, że kosz wróci do odpowiedniego poziomu. Bedzie odnowiona hala więc trzeba to wykozystac

nie można pozwolic żeby tylko żydki uzytkowały hale grając w ręczna.
Popieram maxwellka niech nie tylko harcerzyki korzystają z hali. Mam nadzieję, że Polonia będzie w II lidze i młyn na koszu będzie odpowiedni.
Ty jak to napisałeś "harcerzykami" się nie interesuj tylko zajmij się sobą i Polonia. Każdy następny wpis tego rodzaju kończy się banem, bo ta polemika jest głupotą.
Wiadomo coś juz na temat meczy, składu itp. ??
MOSiR - POLONIA 67:104
(23:23; 15:24; 4:33; 25:24)
Punkty:
Płocica 30, Stefanowicz 18, Radochoński 13, Galanty 11, Turczyński 10, Rząsa 7, Czarniecki 5, Kazura 4, Szostak 3.
W swoim pierwszym spotkaniu koszykarze Polonii zdecydowanie pokonali zespół MOSiR-u Przeworsk. Po dobrym początku (14:2) w 3 min nastąpiło rozluźnienie w zespole co skutkowało słabą obroną i kwarta zakończyła się remisem 23:23. Początek II kwarty to zdecydowana przewaga Polonii (wynik 35:25 w 5 min) a następnie gra punkt za punkt do końca kwarty. III kwarta to pogrom Przeworska i koncert punktowy Płocicy (21 pkt w tej kwarcie) . W IV kwarcie na boisku pojawiła się druga piątka utrzymując przewagę do końca.
źródło mkspolonia.pl
Czy będą dopingi na meczach koszykarzy?
W II lidze napewno. W III lidze być może na jakimś fajnym meczu.